Orientalista har varit på paus sedan 2015.
    Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

    Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
  • Dansskolor
  • |
  • Dansare
  • |
  • Henna
  • |
  • Tipsa oss!

Kiana

Kiana
Kärlek för mat och vin!
Orientalisk dans är min medicin!


Reflektioner, artiklar och recensioner av Kiana

Sabzi Polo ba Mahi - Lax med dillris

20 mars 2014 kl. 10:03
Idag firas nyår och vårdagsjämning. Vår orientaliska matälskare Kiana har tagit sig an den klassiska nyårsrätten Sabzi Polo ba Mahi.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Min första dansresa – persisk dans med Helia

8 oktober 2013 kl. 18:07
Kiana är nyss hemkommen från Holland efter tre intensiva dansdagar tillsammans med dansösen och läraren Helia - tre underbara dagar som avslutades med ett dansuppträdande på en holländsk dansskola.
» Läs hela inlägget

Persiska kotletter - en perfekt sidorätt

15 juli 2013 kl. 20:29
Kotletter är en perfekt sidorätt. Kiana serverade det tillsammans med ris och djoje kebab men de är även riktigt goda att äta med bröd.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Kiana lagar fesenjoon

3 mars 2013 kl. 20:04
Så här såg det ut för en vecka sedan när vi hade dansträning hemma hos Kiana och hon passade på att laga och bjuda på den persiska rätten fesenjoon - en rätt som man enligt Kianas pappa egentligen inte bör bjuda gäster på eftersom den kan vara både söt och sur, helt beroende på kockens vilja.
» Läs hela inlägget

Khoresh Gheime – persisk gryta med kött och linser

31 januari 2013 kl. 09:53
Khoresh Gheime; en av två torsdagsfavoriter som jag hade som liten. Varje torsdag lagade min pappa antingen Gheime eller makaroner med falukorv + ketchup i form av ett ”K”. Åh, så gott!
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Kommentarer från Kiana

Arrangera fler haflor och konserter!

Coolaste bilden Cecilia!!
» Läs mer...

Javaher polo - juvelris med kyckling

Tack för att du såg detta Leenu! Det ska vara 1/2 tsk (jag ser till att det ändras).
Gällande punkt 4: Riset ska inte blandas i där, det ska bara vara rapsolja, socker, vatten och apelsinskal.
Det är inte förrän russinblandningen är klar (dvs efter punkt 6) som du ska ta fram en kastrull och göra enligt punkt 7. Så med andra ord: du tillagar riset separat och russinmixen separat. Sen blandar du ihop dessa enligt punkt 7.

Tack Ashpaz för tipset :)
» Läs mer...
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Annons