En doft av Indien har flyttat in i mitt kök
Nu har jag även provat på att göra Samosas, Biryani (Indiens svar på lasagne), tandoorikyckling och Chole batura (kikärtscurry). Men absolut mest fascinerande var det enkla brödet Pooris (på bilden). Väldigt enkel deg som svällde upp till roliga ufon när man friterade det. Går att äta till maten eller om man friterar dem lite längre som sötsak tillsammans med brunt socker.
Köket hemma får dock vänta lite, för strax går flyget till Kairo och redan på lördag ska vi besöka Iman Zaki och hennes designstudio. Jag själv känner inget köpsug efter en ny dräkt men mitt resesällskap (ett gäng danstjejer) lär köpa som galna, det blir en kul upplevelse.
Äldre inlägg:
« Mitt i den indiska matenNyare inlägg:
En solnedgång i Kairo »Relaterade händelser
Läs fler orientaliska reflektioner om:
Mitt i den indiska maten
5 juli 2010 kl. 23:51
Idag, imorgon och på onsdag kväll går jag en kurs i indisk matlagning. Det är Preetis indiska mamma som är i Sverige och även om jag har massor att göra just nu så vill jag inte missa tillfället att lära...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
Idag, imorgon och på onsdag kväll går jag en kurs i indisk matlagning. Det är Preetis indiska mamma som är i Sverige och även om jag har massor att göra just nu så vill jag inte missa tillfället att lära...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
Chai i tetrapack
18 februari 2012 kl. 19:53
Chai på tetrapak - kan det verkligen vara något? Men den smakade mycket bättre än väntat faktiskt.
» Läs hela inlägget
Chai på tetrapak - kan det verkligen vara något? Men den smakade mycket bättre än väntat faktiskt.
» Läs hela inlägget
Indiskt snacks direkt från Mumbai
15 oktober 2011 kl. 17:03
Titta vad Preeti lämnade i min lägenhet häromdagen. Indiskt hemmagjort snacks! De runda kringlorna kallas för Chakli och härstammar från det indiska folkslaget Maratherna, men äts idag av alla, speciellt...
» Läs hela inlägget
Titta vad Preeti lämnade i min lägenhet häromdagen. Indiskt hemmagjort snacks! De runda kringlorna kallas för Chakli och härstammar från det indiska folkslaget Maratherna, men äts idag av alla, speciellt...
» Läs hela inlägget
Annons
Är du en Orientalista?
Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.
Gästskribenter efterlyses
Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.
Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.
Bilder efterlyses
Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.
Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.