Orientaliska kryddor - en säker morot?
Ja, jag måste erkänna det. Om jag på någon restaurang hittar "orientaliska kryddor" på menyn så läser jag en gång till. Det är så enkelt, jag går på den varenda gång. Och om det dessutom står tillsammans med korianter är jag förlorad. Men "orientaliska kryddor" säger ju helt ärligt ingenting, det är bara en ursäkt för att låta exotisk och multikulturell. Jag vet det, ändå kan jag inte låta bli att förföras av det. Igen och igen och igen. Allt som oftast är det faktiskt gott även om det enda ställets kryddblandning inte är i närheten av innehålla samma kryddor som det andras. Men jag känner mig så lättlurad och naiv nu när jag börjar se ett mönster i mina egna menyval.
Äldre inlägg:
« Hur många arabiska studieböcker kan man ha?Nyare inlägg:
På utflykt till House of Oriental Design »Annons
Är du en Orientalista?
Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.
Gästskribenter efterlyses
Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.
Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.
Bilder efterlyses
Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.
Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.